De zon ging voor mij weer even schijnen!

DUBBELINTERVIEW

Het moment dat je hoort dat je ernstig ziek bent, staat je wereld op z’n kop. Dat gekibbel van je kinderen, die ene ruzie, die deadline op het werk; alles wordt ineens heel relatief. Er verandert zoveel in je leven wanneer je hoort dat je kanker hebt. Maar het heeft zeker ook impact op de levens van familie en vrienden. We spraken met Chantal Dijkhuis, inmiddels genezen van borstkanker en haar zus Rachèl Tanke, werkzaam bij IK Skin Perfection.

zon-schijnen-4

Chantal: “Toen ik voor het eerst hoorde dat ik kanker had, zakte de grond onder mijn voeten vandaan. Het had zo’n ontzettend grote impact, ik heb alleen maar gehuild. Ik had het idee dat mijn lichaam me voor de gek hield. Juist in die tijd voelde ik mij superfit. Ik zat lekker in mijn vel. Ik sportte veel, ik at gezond, ik rookte en dronk niet. Als je dan dit nieuws hoort dan denk je alleen maar: hoe is dit nu mogelijk? Wat moet je nog meer doen om gezond te zijn? Ik voelde me verraden door mijn eigen lichaam.”

CHANTAL

“IK HAD HET IDEE DAT MIJN LICHAAM ME VOOR DE GEK HIELD EN DACHT HOE IS DIT MOGELIJK?”

Rachèl: “Het nieuws van Chantal sloeg in als een bom. Wat? Onze Chantal? Dat kan niet waar zijn. Ongeloof maakte plaats voor woede en strijdlust. Maar ook: wat kan ik doen om mijn zus te helpen? Je voelt je even heel machteloos.”

Chantal: “In deze periode word je heen en weer geslingerd. Je moet zo vaak wachten op uitslagen. Die periode vond ik echt killing. Gelukkig waren de mensen bij de mammapoli heel lief en zorgzaam. Tijdens de behandeling reageerde mijn huid behoorlijk, het was vrij pijnlijk. Tijdens de
bestralingen kreeg ik echt brandwonden en een hele rode huid met wondvocht en korstvorming. Vanuit het ziekenhuis kreeg ik weinig tips om mijn huid te verzorgen. Ze gaven aan dat je water mag gebruiken en geen producten waarin parabenen zitten. Alles op natuurlijke basis.

RACHÈL

“ZO HAD IK HET GEVOEL TOCH IETS TE KUNNEN DOEN VOOR HAAR.”

Rachèl: “Ik had het enorm te doen met mijn zus. Je moet al dealen met het feit dat je kanker hebt en dan heb je ook nog zoveel last van de bijwerkingen op de huid. Bij mij op het werk hadden we net de Medical Collection ontwikkeld, producten speciaal gericht op huidzorg bij kanker. Uit onderzoek bleek toen dat niet alle producten op natuurlijke basis goed zijn voor de huid. Neem als voorbeeld Aloë Vera, wat in veel producten
zit. Daar zitten veel fyto-oestrogenen in, die behandelingverstorend werken. Omdat ik weet wat de producten van IK Skin Perfection voor de kwetsbare huid betekenen, heb ik haar deze producten en een schoonheidsbehandeling cadeau gegeven. Zo had ik het gevoel toch iets te kunnen doen voor haar.”

CHANTAL

“DE RECOVER+ IS ECHT MIJN FAVORIET. HET BRANDERIGE GEVOEL VERDWEEN EN DE WONDEN GENAZEN ERG SNEL.”

Chantal: “Ja, dat vond ik echt superlief. Ongeveer twee weken na mijn bestralingsperiode heb ik de schoonheidsbehandeling ondergaan. Voor mij ging op die dag de zon weer schijnen. Het was ook nog eens een hele mooie zonnige dag. Ik vond het zó bijzonder, omdat je op dat moment het gevoel hebt dat je even geen patiënt bent, maar gewoon weer mens. En dat je weer vrouw bent. Die warmte, die aanraking, de producten die gebruikt worden. Ik vond het heerlijk! Ook de producten die ik van Rachèl had gekregen waren erg fijn. De RECOVER+ is echt mijn favoriet. Het branderige gevoel verdween en ook de wonden genazen erg snel. In het instituut word je ermee behandeld en thuis kun je deze professionele beautyproducten ook blijven gebruiken.”

EEN BEHANDELING BIJ DE IK MEDICAL SKINCARE SPECIALIST

EEN BIJZONDER CADEAU VOOR JEZELF OF DE ANDER

Rachèl: “Ik heb er nooit zo bij stil gestaan wat een schoonheidsbehandeling kan betekenen wanneer je kanker hebt. Je even helemaal kunnen ontspannen, even geen stress en spanning, even niet ziek zijn. Je zag dat het haar weer wat vertrouwen gaf in haar lichaam. Mijn zus is gelukkig beter geworden. De schoonheidsbehandeling is niet genezend, maar de behandeling en producten zorgden wel voor het herstellen van de huid en het gaf haar een fijn moment voor zichzelf. Ik vind het geweldig dat mijn ervaring nu is gebruikt bij de ontwikkeling van de ‘New You’-card, een kaart waarmee je een iemand met kanker eenzelfde bijzondere ervaring bij de schoonheidsspecialiste kunt geven!”

zon-schijnen-3